Sterilizované houby na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 809 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 48 mg
 - Draslík 940.2 mg
 - Vláknina 12042 mg
 - Vitamín A 12042 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 54.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hříbky dobře očistíme a opláchneme tekoucí studenou vodou. Potom je nakrájíme podle vlastní volby. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a smícháme s houbami.
 - 
                                2
Směs dáme do pánve, osolíme, dobře promícháme. Vložíme máslo a za občasného promíchání dusíme až do změknutí hub. Dusíme přibližně 20 minut. Houbovou směsí naplníme malé skleničky, které ihned zavíčkujeme.
 - 
                                3
V hrnci na sterilizování houby sterilizujeme při 90 stupních Celsia 60 minut. Vychladlé skleničky uskladňujeme na chladném a tmavém místě.