Broskvový kompot ve vinném nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
 - Sacharidy 111 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 10 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 111 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 783.1 mg
 - Vláknina 12002.4 mg
 - Vitamín A 12002.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.5 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve uvaříme nálev: Do hrnce vlijeme vodu, přidáme cukr krystal a vanilkový cukr. Spolu přivedeme k varu. Hrnec stáhneme ze sporáku, vlijeme víno s citronovou šťávou, vše dobře zamícháme.
 - 
                                2
Broskve omyjeme, oloupeme, rozpůlíme a vyndáme packy. Půlky broskev skládáme do skleníček. Zalijeme horkým nálevem a ihned je víčky uzavřeme.
 - 
                                3
V zavařovacím hrnci kompoty sterilizujeme při 85 stupních 20 minut. Vychladlé skleníčky uskladníme na tmavém a chladném místě.