Sterilizované broskve ve vlastní šťávě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 194 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 0 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 317.3 mg
 - Vláknina 5000 mg
 - Vitamín A 5000 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Broskve omyjeme, rozřízneme na půlky a vybereme pecky. Střídavě skládáme do suchých sklenic broskve řeznou plochou dolů, zasypeme je cukrem, poté navršíme opět broskve. Skládání vrstev opakujeme až do naplnění sklenic. Povrch v každé sklenici zalijeme lžící horké svařené vody. Ihned zavíčkujeme a naskládáme do sterilizačního hrnce s vodou, sterilizujeme při 90 stupních po 20 minut.
 - 
                                2
Potom vyndáme z vody, necháme vychladnout a uskladníme na tmavé chladné místo.