Uzvar, ukrajinský kompot ze sušeného ovoce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 19 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 65 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 168.3 mg
 - Vláknina 14559 mg
 - Vitamín A 14559 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené ovoce dobře omyjeme, větší kusy překrájíme, zalijeme 0,5 l vody a necháme ho nejméně 2 hodiny namočené.
 - 
                                2
Potom k němu přidáme hřebíček a kousek skořicové kůry a pod pokličkou na mírném ohni vaříme. Když ovoce změkne, přidáme k němu cukr a med, znovu uvedeme do varu, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Vychladlý hustý uzvar ochutíme citronovou šťávou, rozdělíme do kompotových misek a podáváme.