Zavináče ze sleďů ve sladkokyselém nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 2057 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 280 mg
 - Draslík 113.9 mg
 - Vláknina 5796.5 mg
 - Vitamín A 5796.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vodu svaříme s octem, cukrem, solí a kořením. Nálev necháme vychladnout.
 - 
                                2
Očištěné a vykuchané sledě omyjeme a osušíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, očištěnou papriku a nakládané okurky nakrájíme na nudličky.
 - 
                                3
Sledě položíme kůží dolů, osolíme, poklademe zelím, cibulí, paprikou a okurkou. Svineme do závitků a upevníme párátky.
 - 
                                4
Závitky vložíme do čistých sklenic, přidáme vždy snítku kopru a zalijeme vychladlým nálevem.
 - 
                                5
Sklenice uložíme do chladu nejméně na 7 dní.