Palačinky s brusinkovým kompotem a hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Mandle plátky
  • 200 ml Mléko plnotučné
  • 250 ml Víno bílé
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Hrušky
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Kompot brusinkový
  • 0.04 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 66.3 mg
  • Draslík 226.3 mg
  • Vláknina 10975 mg
  • Vitamín A 10975 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 311 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s vanilkovým cukrem, solí, mlékem a vejcem. Těsto necháme asi 30 minut odpočinout.

  • 2

    Do hrnce nalijeme víno, vložíme rozkrojený vanilkový lusk a vanilkovou dřeň. Omyté hrušky nakrájíme na plátky, přidáme do hrnce a krátce ve víně podusíme. Osladíme medem, necháme vychladnout.

  • 3

    Z připraveného těsta usmažíme na pánvi na oleji 4 palačinky.

  • 4

    Vanilkový lusk vyjmeme z hrnce a hrušky vybereme naběračkou. Smícháme je s brusinkovým kompotem.

  • 5

    Vinnou šťávu svaříme na sirup. Palačinky upravíme na talíře, obložíme kompotem, přelijeme sirupem. Ozdobíme nasucho opraženými plátky mandlí a ihned podáváme.

Komentáře k receptu