Kompot míchaný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Meruňky sušené
  • 50 g Cukr krupice
  • 225 g Reveň (Rebarbora)
  • 100 g Křížaly (sušená jablka)
  • 150 g Hrušky sušené
  • 300 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 910.4 mg
  • Vláknina 17475 mg
  • Vitamín A 17475 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rendlíku dáme očištěnou, nasekanou reveň, cukr a vodu. Vaříme, dokud reveň nezačne měknout, cca 5 minut.

  • 2

    Troubu vyhřejeme na 175 stupňů.

  • 3

    Do zapékací mísy nasypeme sušené ovoce - jablka, meruňky a hrušky. Přidáme reveň i se šťávou a promícháme. Misku přiklopíme a ovoce pečeme 25 minut, v polovině pečení vše promícháme.

  • 4

    Můžeme podávat jak teplé, tak studené.

Komentáře k receptu