Jednoduchý broskvový kompot

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 750 g Cukr krystal
  • 2 l Voda pitná
  • 3 kg Broskve
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 104 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 571.5 mg
  • Vláknina 9000 mg
  • Vitamín A 9000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme zralé, ale tvrdé broskve. Spaříme je vroucí vodou, oloupeme a rozdělíme do sklenic i s peckami.

  • 2

    Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a po vychladnutí nálevem zalijeme broskve. Důkladně uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme 25 minut při teplotě 85°C. Necháme vychladnout, vyjmeme a odložíme na studené a temné místo.

Komentáře k receptu