Kompot z čerstvého černého rybízu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 25

Suroviny

  • 600 g Cukr krystal
  • 1 l Voda pitná
  • 3 kg Rybíz černý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 168 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 386.9 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 217.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme zralý, ale ne přezrálý rybíz. Důkladně jej propláchneme pod studenou vodou a otrháme ze stopek. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout.

  • 2

    Rybíz rozdělíme do sklenic a zalijeme cukerným nálevem. Sklenice dobře uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu