Loupané kompotované švestky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Cukr krystal
  • 0.5 kávová lžička Kyselina citrónová
  • 3 l Voda pitná
  • 2 kg Švestky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 314.3 mg
  • Vláknina 5600 mg
  • Vitamín A 5600 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme zralé, ale tvrdší švestky. Krátce je spaříme vroucí vodou, vyjmeme a oloupeme. Ihned ponoříme do vody smíchané s kyselinou citronovou, aby nezměnily barvu.

  • 2

    Po vyjmutí rozdělíme do sklenic, zasypeme cukrem, uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 25 minut.

  • 3

    Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu