Sterilovaný neslazený rybíz

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1 kg Rybíz červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 70 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 343.8 mg
  • Vláknina 10750 mg
  • Vitamín A 10750 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červený nebo černý rybíz otrháme, odstraníme stopky, očistíme a propláchneme. Poté rozdělíme do čistých sklenic a dobře setřeseme. Uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 20-30 minut.

  • 2

    Po vychladnutí vyjmeme skleničky z hrnce a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu