Kompotované loupané třešně
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 247 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 1 g
- Sodík 19 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 244.3 mg
- Vláknina 3666.7 mg
- Vitamín A 3666.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2796 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Třešně přebereme, otrháme stopky, důkladně omyjeme a vypeckujeme. Poté je rozdělíme do sklenic. 
- 
                                2Cukr rozmícháme ve vodě, roztokem zalijeme ovoce a sklenice uzavřeme. Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20-25 minut. Po vychladnutí uložíme na temném a studeném místě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        