Kompotované višně
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 612 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 1 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 347 mg
- Vláknina 6400 mg
- Vitamín A 6400 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Použijeme zralé, ale tvrdší višně. Otrháme stopky, na sítu důkladně omyjeme a necháme okapat. Poté je rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a vychladlým nálevem zalijeme ovoce. 
- 
                                2Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na studeném a temném místě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        