Cibulka sterilovaná ve sladkokyselém nálevu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 30 g Sůl
  • 20 g Cukr krystal
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 l Voda pitná
  • 7.5 dl Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 83 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 1948 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 129.6 mg
  • Vláknina 3168.2 mg
  • Vitamín A 3168.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malou cibulku očistíme, omyjeme a rozdělíme do sklenic. Proložíme bobkovým listem.

  • 2

    Na nálev smícháme vodu s octem, přidáme sůl, cukr, hořčičné semínko a převaříme. Po vychladnutí nálevem zalijeme cibulku.

  • 3

    Sklenice důkladně zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 25 minut při teplotě 80 °C nebo 5 minut od bodu varu. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu