Cibulka sterilovaná s křenem a octem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Cibule
  • 20 g Sůl
  • 30 g Cukr krystal
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 0.5 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 1 ks Křen
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 dl Ocet kvasný lihový
  • 3 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 97 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1326 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 468.8 mg
  • Vláknina 8298 mg
  • Vitamín A 8298 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 101.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malou cibulku očistíme, důkladně omyjeme a necháme okapat. Na dno čisté sklenice o obsahu 1l dáme bobkový list, očištěný křen, přisypeme kuličky pepře a hořčičné semínko. Poté přidáme cibulku.

  • 2

    Na nálev rozmícháme vodu s octem, přisypeme cukr, sůl a povaříme. Po vychladnutí nálevem zalijeme cibulku a sklenici uzavřeme.

  • 3

    Vložíme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme od bodu varu po dobu 10 minut.

  • 4

    Sklenici vyjmeme, necháme vychladnout a uchováme ve studené a temné místnosti.

Komentáře k receptu