Paprika sterilovaná ve slaném nálevu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Sůl
  • 600 g Paprika červená
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 31 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3886 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 211.8 mg
  • Vláknina 4200 mg
  • Vitamín A 4200 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 127.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Menší papriky očistíme, důkladně omyjeme a odstraníme jim semínka. Rozdělíme je natěsno do sklenic. Sůl rozmícháme ve vodě a roztokem zalijeme papriky.

  • 2

    Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 15 minut od bodu varu. Ihned vyjmeme a po vychladnutí uchováme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu