Sterilovaný sekaný špenát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kg Špenát listový čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 38 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 390 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 930.1 mg
  • Vláknina 7333.3 mg
  • Vitamín A 7333.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.8 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čestvý špenát přebereme, důkladně omyjeme a spaříme vroucí, slanou vodou. Poté nadrobno nasekáme, rozdělíme do sklenic a zavíčkujeme.

  • 2

    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 45 minut od bodu varu. Sklenice vyjemme, necháme vychladnout a uložíme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu