Sterilované červené zelí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 70 g Sůl
  • 200 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 2 l Voda pitná
  • 5 dl Ocet kvasný lihový
  • 2 kg Zelí hlávkové červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 172 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 2777 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 539.2 mg
  • Vláknina 9769 mg
  • Vitamín A 9769 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 115.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelné hlávky očistíme, pokrájíme na tenké nudličky a krátce vložíme do osolené vroucí vody. Scedíme, necháme vychladnout a vymačkáme. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky pokrájené jablko bez jádřinců, kmín, hořčičné semínko a důkladně promícháme.

  • 2

    Vodu s cukrem, octem a solí necháme projít varem, horkým nálevem zalijeme zelí, promísíme a rozdělíme do sklenic.

  • 3

    Zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 90 °C sterilujeme po dobu 40 minut. Vychladlé uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu