Sterilované hovězí dušené se zeleninou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 82 g
- Sodík 362 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 117.1 mg
- Draslík 731.3 mg
- Vláknina 3521.5 mg
- Vitamín A 3521.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Maso očistíme, důkladně omyjeme, pokrájíme na kousky a prošpikujeme uzenou slaninou. 
- 
                                2V kastrolu rozpálíme sádlo a necháme na něm zpěnit nasekanou cibuli. Vložíme maso, ochutíme solí, pepřem a ve vlastní šťávě podusíme. Poté přidáme na kolečka nakrájená rajčata, mrkev a celer a dál dusíme do poloměkka. Mezitím občas podlijeme vodou. 
- 
                                3Horkou směs rozdělíme do čistých sklenic a zavíčkujeme. 
- 
                                4Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. 
- 
                                5Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        