Sterilované hovězí dušené se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 50 g Slanina vepřová
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 kg Hovězí maso přední
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 362 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 117.1 mg
  • Draslík 731.3 mg
  • Vláknina 3521.5 mg
  • Vitamín A 3521.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, důkladně omyjeme, pokrájíme na kousky a prošpikujeme uzenou slaninou.

  • 2

    V kastrolu rozpálíme sádlo a necháme na něm zpěnit nasekanou cibuli. Vložíme maso, ochutíme solí, pepřem a ve vlastní šťávě podusíme. Poté přidáme na kolečka nakrájená rajčata, mrkev a celer a dál dusíme do poloměkka. Mezitím občas podlijeme vodou.

  • 3

    Horkou směs rozdělíme do čistých sklenic a zavíčkujeme.

  • 4

    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu.

  • 5

    Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu