Sterilované telecí na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kg Telecí maso přední
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 303 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 276.3 mg
  • Draslík 526.4 mg
  • Vláknina 429 mg
  • Vitamín A 429 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, důkladně omyjeme a pokrájíme na kostky. Cibuli nasekáme a necháme ji zpěnit na rozpáleném sádle. Zaprášíme paprikou, přidáme maso, osolíme a ve vlastní šťávě podusíme. Poté posypeme moukou, podlijeme vodou a dál dusíme do poloměkka.

  • 2

    Horké maso rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou z dušení a ihned zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 75 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu