Srnčí medailonky na žampionech
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 11 g
- Sodík 282 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 5.8 mg
- Draslík 236.6 mg
- Vláknina 3822 mg
- Vitamín A 3822 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z očištěné srnčí kýty nakrájíme přes vlákno tenké řízky, naklepeme je a na okrajích nařízneme. Maso osolíme, okořeníme drceným pepřem a novým kořením. 
- 
                                2Medailonky obalíme po jedné straně v hladké mouce, opečeme na rozpáleném sádle a vyjmeme. 
- 
                                3Ve výpeku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, špetku kmínu a vše osmahneme. Vložíme zpět medailonky a krátce podusíme. 
- 
                                4Srnčí medailonky podáváme na nahřátých talířích, přelité šťávou s houbami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        