Srnčí medailonky na hříbkách
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 478 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 22 g
- Sodík 308 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 8.4 mg
- Draslík 372.2 mg
- Vláknina 1634 mg
- Vitamín A 1634 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z omyté a očištěné srnčí kýty nakrájíme medailonky (3 ks na porci), naklepeme je a na okrajích nařízneme. Maso osolíme, opepříme a okořeníme novým kořením. 
- 
                                2Medailonky obalíme po jedné straně v mouce a na rozehřáté oleji po obou stranách opečeme. Vyjmeme je a na tuku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené hříbky, okmínujeme a osmažíme. Vložíme zpět medailonky a vše krátce podusíme. 
- 
                                3Medailonky upravíme na nahřáté talíře a přelijeme šťávou s hříbky. 
- 
                                4Podáváme s opečenými bramborami nebo se smaženými hranolky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        