Pečené křepelky na jablkách a calvadosu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 2 ks Jablka
  • 8 ks Křepelka
  • 1 hrst Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Calvados
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 763 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 765 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 248.5 mg
  • Draslík 945 mg
  • Vláknina 5503.8 mg
  • Vitamín A 5503.8 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté křepelky potřeme na povrchu i uvnitř nastrouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem. Do břišní dutiny vložíme lístky šalvěje a každou křepelku obalíme plátkem slaniny.

  • 2

    Oloupaná, na plátky nakrájená jablka protáhneme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a vložíme do pekáče. Na jablka položíme křepelky a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme za občasného obracení 25-30 minut. Potom křepelky i jablka vyjmeme na nahřáté talíře.

  • 3

    Do šťávy v pekáči vmícháme calvados a krátce povaříme. Přelijeme přes křepelky.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou pečené brambory a zelené fazolky.

Komentáře k receptu