Čerstvé canolini se zaječím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Sýr Parmezán
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Sůl
  • 30 g Celer řapíkatý
  • 10 g Solamyl - bramborový škrob
  • 50 g Sýr Ricotta
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 200 g Pórek
  • 100 g Brambory
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 250 g Zaječí maso
  • 750 ml Víno červené
  • 160 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Jalovec
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1314 kcal
  • Sacharidy 117 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 2451 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 315.9 mg
  • Draslík 916.9 mg
  • Vláknina 15572.5 mg
  • Vitamín A 15572.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Náplň : Maso z vykostěného zajíce pokrájíme na sousta. Dorůžova osmažíme na části oleje celer, mrkev a cibuli, přidáme maso a drcený jalovec, podlijeme. 30 minut vaříme, směs jemně nakrájíme a přidáme ricottu. Zamícháme a dochutíme pepřem.

  • 2

    Pórková omáčka : Brambory oškrábeme, pórek nakrájíme na kolečka, uvaříme v osolené vodě. Důkladně rozmixujeme.

  • 3

    Vinná omáčka : Povaříme víno, nakrájenou cibuli, tymián a vyvaříme na polovinu, zahustíme maizenou a osolíme.

  • 4

    Těsto : Vypracujeme z mouky, vajec, 4 lžic olivového oleje a parmezánu. Necháme 30 minut odpočinout a vyválíme tenký plát. Vykrájíme kolečka o průměru 5 cm a stejné množství o průměru 4 cm. Na větší kolečka položíme směs ze zajíce a na ni menší kolečka. Přimáčkneme těsto k sobě, pak vezmeme protilehlé konce, dáme k sobě a utvoříme trubičku.

  • 5

    Canolini uvaříme, scedíme a krátce osmahneme na oleji s parmezánem. Dáme na talíř, který jsme předem ozdobili pórkovou omáčkou. Zakončíme vinnou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu