Řízky z jelení kýty na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 20 g Olej rostlinný
  • 10 g Slanina vepřová
  • 20 g Celer bulvový
  • 20 g Petržel kořen
  • 200 g Jelení maso
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Mrkev kořen
  • 200 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Knedlík kynutý
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 ks Hřebíček
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 311 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 94.9 mg
  • Draslík 592.6 mg
  • Vláknina 27000 mg
  • Vitamín A 27000 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Jelení řízky z kýty naklepeme, osolíme a na rozpáleném oleji z obou stran orestujeme. Poté přendáme na talíř. Na olej vsypeme slaninu s cibulí a restujeme, dokud nezrůžoví. Poté přimícháme nakrájenou zeleninu, orestované řízky, koření, kůru z půlky citronu, mírně podlijeme a pod poklicí dusíme, dokud není maso měkké, občas zamícháme a podle potřeby podlijeme. Poté maso vyjmeme, do omáčky zašleháme mouku, přidáme víno a podle chuti ocet a cukr. Omáčku řádně provaříme a propasírujeme. Do omáčky vrátíme maso, prohřejeme a hned podáváme s knedlíky.

Komentáře k receptu