Plněná perlička
Suroviny
- 80 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 40 g Šunka uzená
- 250 g Žampiony - sterilované
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 100 g Strouhanka
- 10 g Oregano čerstvé
- 40 g Sýr Ricotta
- 15 g Mouka pšeničná hladká
- 1200 g Perlička prsa
- 250 ml Víno bílé
- 250 ml Vývar drůbeží
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 867 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1376 mg
- Bílkoviny 78 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 151.8 mg
- Draslík 887.2 mg
- Vláknina 4862.5 mg
- Vitamín A 4862.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do prsíček uděláme kapsu, důkladně je osolíme a opepříme. 
- 
                                2Kapsu naplníme šunkou a sýrem. Oregano opereme, osušíme, lístky otrháme a vložíme do masových kapes. Všechno sepneme párátky. 
- 
                                3Poprášíme moukou. Vejce našleháme a maso v něm pečlivě obalíme. Potom obalíme ještě ve strouhance. Rozpustíme máslo a maso v něm z obou stran asi 8 minut orestujeme. Pak je vyjmeme a odstavíme do tepla. 
- 
                                4Výpek povaříme s drůbežím vývarem a bílým vínem. Žampiony necháme okapat a přidáme do výpeku. Společně ochutíme solí a pepřem. 
- 
                                5Přimícháme do směsi ricottu, maso se šťávou upravíme na talíře. Podáváme s míchaným salátem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        