Lovecký bažant

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 125 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 250 g Houby čerstvé
  • 200 g Celer řapíkatý
  • 400 g Šalotka
  • 300 ml Víno červené
  • 600 ml Vývar drůbeží
  • 3 stroužek Česnek
  • 2.5 kg Bažant obecný
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 973 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 876 mg
  • Bílkoviny 88 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 265.7 mg
  • Draslík 1449.4 mg
  • Vláknina 3885.7 mg
  • Vitamín A 3885.7 mg
  • Vitamín B6 2.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bažanty kuchyňsky upravíme a naporcujeme. Ve velkém pekáči rozehřejeme olej. Vložíme do něj porce bažanta a zprudka je dohněda osmahneme. Vyjmeme je a necháme okapat.

  • 2

    Slaninu vyškvaříme v oleji. Přidáme nakrájenou šalotku a osmažíme ji současně s drceným česnekem. Přidáme nakrájený celer, pokrájené houby, protlak, sůl a pepř a přilijeme vývar. Povaříme 5 minut. Přidáme víno, porce bažanta a pečeme přikryté při 160°C asi 1,5 - 2 hodiny.

Komentáře k receptu