Muflon s česnekem pečený na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 120 g Slanina vepřová
  • 800 g Mufloní maso
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 8 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 348 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 44.4 mg
  • Draslík 102.5 mg
  • Vláknina 420 mg
  • Vitamín A 420 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso necháme několik dní odležet, poté je osolíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a česnek rozdrtíme.

  • 2

    V pekáči vyškvaříme slaninu, na ní ze všech stran osmažíme maso, k němu přidáme česnek, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. Po zhruba 40 minutách odstraníme poklici a maso dopečeme. Maso nakrájíme a ve šťávě povaříme máslo.

Komentáře k receptu