Řízky z dančí kýty v těstíčku s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Dančí maso
  • 120 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 130 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 637 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 424 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 267.2 mg
  • Draslík 651.1 mg
  • Vláknina 626.6 mg
  • Vitamín A 626.6 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, opepříme, osolíme, namočíme do těstíčka a smažíme v rozpáleném oleji dorůžova.

  • 2

    Na těstíčko smícháme v míse nadrobno pokrájené očištěné žampiony a anglickou slaninu spolu s mlékem, vejci, moukou a mletou paprikou.

Komentáře k receptu