Fleky zapečené se zvěřinou
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
- 600 g Srnčí plec
- 500 g Těstoviny fleky
- 80 ml Hovězí vývar základní
- 300 ml Mléko polotučné
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Muškátový květ
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 884 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 29 g
- Sodík 605 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 355.8 mg
- Draslík 549.4 mg
- Vláknina 883.2 mg
- Vitamín A 883.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, maso umeleme, petrželovou nať hrubě nasekáme, sýr nastrouháme. 
- 
                                2Na sádle zpěníme cibuli se slaninou, přidáme maso, sůl, pepř a usmažíme. Do usmažené směsi přilijeme vývar a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. 
- 
                                3V mezičase uvaříme v osolené vodě fleky, scedíme a necháme okapat. 
- 
                                4Do hotové směsi přimícháme muškátový květ, hrubě posekanou petrželovou nať a v míse promícháme s fleky. 
- 
                                5Směs vložíme do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a v předehřáté troubě chvíli zapečeme. Poté směs přelijeme vejci rozšlehanými v mléce a dopečeme. 
- 
                                6Fleky podáváme posypané strouhaným sýrem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        