Pečený divoký králík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Petržel kořen
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Jalovec
  • 4 ks Nové koření celé
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 2.5 kg Divoký králík
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 479 mg
  • Bílkoviny 75 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 262.1 mg
  • Draslík 1646 mg
  • Vláknina 15238.3 mg
  • Vitamín A 15238.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka stáhneme, vykucháme, odblaníme, omyjeme, naporcujeme a osolíme. Kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a vložíme do pekáče spolu s polovinou zeleniny, s masem a kořením. Maso posypeme druhou polovinou zeleniny, pekáč přikryjeme a necháme do druhého dne v chladničce.

  • 2

    Druhý den na směs dáme plátky másla, přidáme rajčatový protlak, hořčici, sójovou omáčku, podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. V průběhu pečení maso obracíme, přeléváme výpekem, a je-li třeba, přilijeme horkou vodu.

Komentáře k receptu