Kančí guláš kořeněný
Suroviny
- 300 g Cibule
- 100 g Slanina vepřová
- 150 g Sádlo škvařené
- 100 g Chléb konzumní
- 8 g Sůl
- 3 g Tymián čerstvý
- 3 g Pepř černý celý
- 3 g Nové koření celé
- 5 g Jalovec
- 3 g Kmín celý
- 3 g Koriandr celý
- 2 g Bobkový list
- 3 g Majoránka
- 1000 g Kančí maso
- 80 g Protlak rajčatový
- 1200 ml Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 689 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 39 g
- Sodík 680 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 35.6 mg
- Draslík 176.7 mg
- Vláknina 5108.3 mg
- Vitamín A 5108.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Prorostlejší kančí maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu na kostičky, chlebovou střídku natrháme na malé kousíčky. Celý pepř, nové koření, tymián, jalovec, kmín, koriandr roztlučeme v hmoždíři.
-
2
V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme slaninu, trochu rozškvaříme, přidáme cibuli a osmažíme dozlatova. Přiložíme kostky masa, osmahneme, promícháme a přisypeme koření z hmoždíře, přidáme rajčatový protlak, osolíme, krátce orestujeme, přidáme bobkový list, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka.
-
3
Nakonec guláš okořeníme majoránkou, zahustíme kousky chleba, pár minut ještě povaříme a odstavíme.
Komentáře k receptu
- sarka01
- 26.03.2015 10:11:20
Recept na Kančí guláš vypadá zajímavě, jen sehnat toho kance...
Odpovědět- mikeska
- 24.03.2015 14:09:49
Kančí chutná skvěle, je to sice sezónní záležitost, ale stojí za to. Tenhle guláš je ideální pro slavnostnější příležitost.
Odpovědět- MonikaU
- 23.03.2015 12:16:56
Gulášek může být dobrý, ale kde sehnat to kančí? Sama bych si na to asi netrofula, tohle je vaření spíš pro chlapy :-) M.
Odpovědět- vili
- 23.03.2015 12:00:24
Na zvěřinu moc nejsem, ale tento kančí guláš oslovil i mne. Příště vyrazím se sousedem na posed, abych to měl se vším všudy. :-)
Odpovědět- mobilus
- 23.03.2015 11:51:08
Zvěřinu jsem ještě nikdny neochutnal vařil už někdo tento kančí guláš? Jak chutá maso z kance?
Odpovědět