Zaječí závitky na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Bramborová kaše
  • 30 g Cibule
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 30 g Slanina vepřová
  • 70 g Sýr krémový
  • 50 g Šunka dušená
  • 4 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 20 g Žampiony čerstvé
  • 1 g Bobkový list
  • 1 g Nové koření celé
  • 1 g Jalovec
  • 1 g Pepř černý celý
  • 300 g Zaječí kýta
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 711 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1474 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 286.4 mg
  • Draslík 1024.9 mg
  • Vláknina 4984.1 mg
  • Vitamín A 4984.1 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky masa ze zaječí zadní kýty naklepeme, cibuli nakrájíme nadrobno, šunku na drobné kostičky, žampiony na plátky, slaninu na nudličky.

  • 2

    V pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme kousek másla, přisypeme cibuli, žampiony, šunku a orestujeme. Přidáme tavený sýr, vejce a na mírném ohni stále mícháme, až se sýr zcela rozteče. Odstavíme z ohně, necháme vychladnout a touto směsí potřeme plátky masa. Zabalíme do závitků, spíchneme párátky, vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme, podlijeme pivem, přidáme celý pepř, nové koření, jalovec, bobkový list a špetku chilli koření. Pekáček vložíme do trouby a pokrm pečeme asi půl hodiny.

  • 3

    Upečené závitky podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu