Holoubátka se zeleninou
Suroviny
- 800 g Holoubata
- 10 g Rozmarýn čerstvý
- 8 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 7 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 10 g Tymián čerstvý
- 200 g Chléb toastový
- 30 ml Olej olivový
- 2 ks Cuketa
- 1 ks Lilek
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika žlutá
- 4 stroužek Česnek
- 1 stroužek Česnek
- 1 dl Olej olivový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 774 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 51 g
- Sodík 1867 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 915.1 mg
- Vláknina 12952.5 mg
- Vitamín A 12952.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Holoubátka vložíme do pekáče, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme rozmarýnem, osolíme, opepříme, zalijeme olivovým olejem a necháme v chladnu uležet přibližně hodinu. 
- 
                                2Cukety i lilek nakrájíme na silnější kolečka, papriky bez semen rozpůlíme, vložíme do mísy, zakapeme olejem, přidáme prolisovaný česnek, tymián, osolíme a opepříme. 
- 
                                3Uleželá holoubata dáme péct do středně vyhřáté trouby na 25 minut, v průběhu pečení podléváme šťávou. Mezitím na velké pánvi rozložíme ochucenou zeleninu, opečeme ji 8 minut z obou stran, kontrolujeme, aby se slabší plátky nepřipekly. 
- 
                                4Plátky celozrnného toastového chleba pečeme bez tuku na pánvi přibližně minutu, aby byly křupavé, potřeme je olejem, rozdělíme na talíře. Na chléb rozložíme opečenou zeleninu, přidáme pečená holoubata i s vypečenou šťávou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        