Bažantí prsa se ciderem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 117 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 7 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 100.6 mg
- Vláknina 1872 mg
- Vitamín A 1872 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Bažantí prsa rozpůlíme, abychom dostali 4 kousky masa. Každý kousek osolíme a opepříme. 
- 
                                2Smažíme na oleji dozlatova, poté vyjmeme (ale udržujeme teplé). 
- 
                                3Do pánve místo bažanta dáme nasekanou jarní cibulku a máslo a opečeme ji. Poté ji dáme stranou. 
- 
                                4Do stejné pánve vrátíme bažantí prsa obalená ve slanině a nalijeme cider. Necháme zredukovat. 
- 
                                5Poté 20 minut dopečeme v troubě na 190 °C. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        