Bažant se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Bažant obecný
  • 600 g Brambory vařené
  • 80 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 480 g Zelí červené - sterilizované
  • 12 g Sůl
  • 4 g Cukr krupice
  • 1 g Bobkový list
  • 200 g Vepřový bok uzený
  • 2 g Nové koření celé
  • 1 g Tymián sušený
  • 3 g Jalovec
  • 2 g Pepř černý celý
  • 150 ml Víno červené
  • 20 ml Ocet vinný červený
  • 30 ml Olej slunečnicový
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 662 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1754 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 165.7 mg
  • Draslík 1209.9 mg
  • Vláknina 9145 mg
  • Vitamín A 9145 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchaného a očištěného bažanta naporcujeme, potřeme rozpuštěným máslem a osolíme. Uzený bok bez kosti nakrájíme na malé kostičky, nasypeme do pekáčku, přiložíme porce bažanta, okořeníme celým pepřem, novým kořením, jalovcem, tymiánem, bobkovým listem, podlijeme troškou vody a dáme do trouby péct. Mezitím připravíme zelí. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji, přidáme scezené červené zelí ze sklenice, přilijeme červené víno, osolíme, podle chuti okyselíme octem a dosladíme cukrem. Dusíme asi 20 minut.

  • 2

    Upečené porce bažanta upravíme na talíře, doplníme dušeným zelím a podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu