Divočák na česneku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Anglická slanina
  • 250 g Smetana jihočeská zakysaná15%
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Citrony
  • 14 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 kg Kančí maso
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 348 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 22.8 mg
  • Draslík 118.1 mg
  • Vláknina 3711.7 mg
  • Vitamín A 3711.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso umyjeme a prošpikujeme na špalíčky nakrájenou slaninou a na plátky nakrájeným česnekem. Na pánvi rozpálíme olej, maso osolíme, opepříme a ze všech stran zprudka opečeme.

  • 2

    Vše z pánve přeložíme na pekáč, přilijeme citrónovou šťávu, zalijeme vodou, vložíme do trouby a pečeme 90 minut. Před ukončením pečení maso potřeme máslem, zalijeme smetanou a dopečeme do měkka.

  • 3

    Upečené maso naporcujeme na úhledné plátky.

Komentáře k receptu