Kančí játra v zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kančí játra
  • 250 g Zelí hlávkové bílé
  • 100 g Houby černé
  • 50 ml Voda pitná
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 60 ml Víno červené
  • 50 ml Omáčka sójová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 159 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 175.3 mg
  • Vláknina 3730 mg
  • Vitamín A 3730 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí játra nakrájíme na tenké plátky, smícháme se Solamylem a opečeme na troše oleje.

  • 2

    Zelí očistíme, nahrubo nastrouháme a spaříme, houby namočíme a nakrájíme, česnek rozdrtíme.

  • 3

    Zálivku připravíme smícháním hovězího vývaru, vína a sójové omáčky.

  • 4

    K usmaženým játrům přidáme zelí, houby, česnek, sůl a zálivku. Na prudkém ohni provaříme.

Komentáře k receptu