Kančí guláš s houbami a klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Fazole bílé v mírně slaném nálevu
  • 200 g Houby čerstvé
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 800 ml Voda pitná
  • 100 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 4 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Kančí plec
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 145 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 8 mg
  • Draslík 274.2 mg
  • Vláknina 4809.2 mg
  • Vitamín A 4809.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, houby nakrájíme a podusíme, maso nakrájíme na kostky, klobásy oloupeme a nakrájíme na plátky, fazole scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Přimícháme papriku, česnek, sůl, pepř, zalijeme vodou a pod poklicí dusíme.

  • 3

    K téměř měkkému masu vmícháme jíšku, houby, rajčatový protlak, majoránku, chilli koření a alespoň čtvrt hodiny na mírném plameni povaříme. Na závěr vložíme do guláše prohřát fazole.

Komentáře k receptu