Ragú z kančího masa s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 300 g Karotka
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 800 ml Voda pitná
  • 120 ml Voda pitná
  • 500 ml Houby čerstvé
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 kg Kančí plec
  • 3 polévková lžíce Kompot brusinkový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 629 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 394 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 53.7 mg
  • Draslík 651.7 mg
  • Vláknina 8977.5 mg
  • Vitamín A 8977.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, maso na kostky, houby nakrájíme a ve vodě podusíme.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli se slaninou, přidáme maso, osolíme, opepříme, zalijeme vodou a pod poklicí dusíme.

  • 3

    Když je maso měkké, přimícháme houby, brusinkový kompot, karotku a smetanu, v které jsme rozšlehali mouku. Ragú ještě chvíli povaříme.

Komentáře k receptu