Nádivka z kančí kýty s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Kančí kýta
  • 200 g Uzené maso vařené
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 500 ml Voda pitná
  • 80 ml Voda pitná
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.7 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.14 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 761 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 508 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 63 mg
  • Draslík 440.6 mg
  • Vláknina 4126 mg
  • Vitamín A 4126 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzené maso nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Vše smícháme v míse, přidáme pepř, sůl.

  • 2

    Kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a poklademe rovnoměrně nádivkou. Řízky zavineme, ovážeme provázkem a vložíme do kastrolu na nakrájenou cibuli, kterou jsme zpěnili na sádle. Závitky osmažíme, přelijeme vývarem, vsypeme kmín a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

  • 3

    V mezičase na másle osmažíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony.

  • 4

    Udušené závitky vyjmeme, zbavíme provázku a držíme na teple.

  • 5

    Do šťávy zašleháme jíšku, podle potřeby přilijeme vodu a omáčku vaříme na mírném ohni alespoň čtvrt hodiny. Poté omáčku přecedíme, přidáme žampiony, smetanu a minutu povaříme.

  • 6

    Závitky podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu