Mletá směs mas s křepelčími vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kančí kýta
  • 300 g Hovězí maso zadní
  • 300 g Kuřecí prsa
  • 150 g Sýr Čedar
  • 100 g Olej rostlinný
  • 60 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Vejce křepelčí
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 740 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 619 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 392.8 mg
  • Draslík 442.7 mg
  • Vláknina 2300.6 mg
  • Vitamín A 2300.6 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechno maso umeleme s cibulí a rohlíkem, který jsme nakrájeli na kostičky a navlhčili mlékem. Do hmoty přimícháme vejce, prolisovaný česnek, kmín, majoránku, mletou papriku, sůl, pepř a mouku, dobře promícháme. Z hmoty vlhkýma rukama tvarujeme menší bifteky. Z jedné strany uděláme palcem ve středu bifteku důlek a maso usmažíme na oleji.

  • 2

    Do každého bifteku do důlku rozklepneme křepelčí vejce, biftek posypeme nastrouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapečeme.

Komentáře k receptu