Kančí guláš s lečem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 400 g Cibule
  • 900 g Kančí maso
  • 60 g Chléb konzumní
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 20 g Houby sušené
  • 240 g Lečo sterilované
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 120 g Olej slunečnicový
  • 1200 ml Voda pitná
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 860 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 714.1 mg
  • Vláknina 9576.7 mg
  • Vitamín A 9576.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 8.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí přední maso zbavíme blan, nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, sušené houby umeleme na prášek, kůrku tvrdšího chleba nastrouháme, lečo ze sklenice scedíme.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme maso s cibulí, osmahneme, podusíme ve vlastní šťávě, osolíme, opepříme a necháme vysmahnout na tuk. Posypeme mletou sladkou paprikou, podlijeme vodou a povaříme asi hodinu. Ochutíme česnekem, mletými houbami, přidáme lečo, podle chuti dosolíme, zahustíme strouhaným chlebem a dodusíme.

  • 3

    Guláš rozdělíme na talíře a podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu