Kančí guláš na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Kančí maso
  • 200 g Slanina vepřová
  • 300 g Cibule
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 3 g Kmín drcený
  • 360 g Chléb výběrový
  • 20 g Jíška instantní
  • 200 ml Víno bílé
  • 800 ml Voda pitná
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 60 ml Rum
  • 1 ks Masox
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 560 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 805 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 22.7 mg
  • Draslík 185.6 mg
  • Vláknina 2021.7 mg
  • Vitamín A 2021.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou slaninu bez kůže nakrájíme na kostičky, odblaněné kančí maso na větší kousky, oloupanou cibuli nadrobno.

  • 2

    V hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přisypeme cibuli s masem, osmažíme, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme bílým vínem, krátce podusíme, přilijeme vodu, přidáme masox a dusíme doměkka. Ke konci dušení zahustíme troškou instantní jíšky, dochutíme citronovou šťávou, rumem a dodusíme.

  • 3

    Kančí guláš rozdělíme na talíře, doplníme krajíčkem čerstvého chleba a podáváme.

Komentáře k receptu