Kančí guláš v rajčatové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 900 g Kančí maso
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Rýže dušená
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 3 g Majoránka
  • 3 g Kmín drcený
  • 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Olej rostlinný
  • 80 g Protlak rajčatový
  • 1200 ml Hovězí vývar základní
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1126 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 393 mg
  • Vláknina 7976.3 mg
  • Vitamín A 7976.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněné kančí maso nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno nasekáme, česnek prolisujeme, nakládaná rajčata scedíme a trochu pokrájíme.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmažíme dozlatova, přidáme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou, přidáme česnek a vše krátce orestujeme. Podlijeme trochou vody a dusíme téměř doměkka. Občas podléváme vodou, aby se maso nepřipalovalo.

  • 3

    Když maso začne měknout, šťávu vysmahneme na tuk, posypeme moukou, přidáme rajčatový protlak, scezená rajčata, přilijeme vývar, ovoníme majoránkou a dodusíme.

  • 4

    Guláš s rajčatovou omáčkou rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží.

Komentáře k receptu