Kančí roláda s vejci a párkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Bramborová kaše
  • 150 g Cibule
  • 1000 g Kančí maso
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 60 g Okurky nakládané
  • 200 g Párky Debrecínské
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 25 g Sádlo škvařené
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 553 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1463 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 186.6 mg
  • Draslík 381.7 mg
  • Vláknina 4355 mg
  • Vitamín A 4355 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněné kančí maso rozřízneme tak, aby vznikl větší plát masa. Cibuli nakrájíme nadrobno, párek oloupeme a pokrájíme na kolečka, nakládané okurky na plátky. Plát masa naklepeme, osolíme, opepříme, v pánvi rozpustíme máslo, přidáme kolečka párku, osmahneme, přiklepneme vejce, rychle promícháme a necháme ztuhnout. Kančí maso poklademe rovnoměrně vaječnou hmotou, posypeme cibulí, navrch položíme plátky okurky, maso zavineme do rolády, ovážeme provázkem, povrch ještě osolíme, vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody a dáme do trouby péct. Občas podléváme vodou a roládu poléváme vypečeným tukem.

  • 2

    Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky, doplníme bramborovou kaší a přelijeme lžící vypečené šťávy.

Komentáře k receptu