Kančí směs se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 600 g Kančí maso
  • 480 g Knedlík kynutý
  • 200 g Ledviny - průměr
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Okurky nakládané
  • 1 g Bobkový list
  • 150 g Zelenina kořenová
  • 40 g Mouka polohrubá
  • 2 g Nové koření celé
  • 2 g Pepř černý celý
  • 200 g Kančí játra
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1000 ml Voda pitná
  • 20 ml Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 549 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 309.5 mg
  • Draslík 31.4 mg
  • Vláknina 4409.7 mg
  • Vitamín A 4409.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí maso, játra, ledviny odblaníme, očistíme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem. Přidáme celou kořenovou zeleninu, celou cibuli a vaříme doměkka.

  • 2

    Vývar přecedíme, veškeré maso nakrájíme na kostky, kořenovou zeleninu na kostičky, vrátíme do vývaru, okyselíme ooctem. Mouku rozmícháme ve smetaně a vývar zahustíme. Nakonec přisypeme strouhanou kyselou okurku a dovaříme. Před podáváním zjemníme kouskem másla.

  • 3

    Podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře k receptu