Jelení myslivecký guláš s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Slanina vepřová
  • 800 g Jelení maso
  • 340 g Kukuřice
  • 400 g Opěnka měnlivá
  • 10 ml Máslo čerstvé
  • 20 ml Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 ml Sůl
  • 5 ml Pepř černý mletý
  • 20 ml Zakysaná smetana
  • 20 ml Calvados
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 ks Majoránka
  • 0.75 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 901 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1836 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 208.7 mg
  • Draslík 1131.2 mg
  • Vláknina 9075 mg
  • Vitamín A 9075 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso opláchneme a necháme jej oschnout. Špek nakrájíme na drobné kostičky, osmažíme jej na větší pánvi, vyjmeme a odložíme bokem. Maso následně prudce osmažíme v tuku ze špeku. Cibuli bavíme slupek, nakrájíme na kolečka, přidáme je k masu a necháme smažit minutu. Následně zalijeme vývarem a podusíme na mírném ohni zhruba 1 hodinu.

  • 2

    Zatímco se nám dusí maso, opláchneme majoránku, necháme ji oschnout, několik lístků odložíme bokem a zbytek nasekáme nadrobno. Houby pečlivě očistíme a osmahneme na přepuštěném másle. Vše poté společně se špekem zamícháme do guláše.

  • 3

    Mouku zamícháme s trochou vody a zahustíme guláš. Guláš důkladně vaříme 5 minut, občas zamícháme, podle chuti osolíme a opepříme. Přilijeme zakysanou smetanu a calvados a pečlivě zamícháme. Nalijeme do talířů, ozdobíme majoránkou a podáváme.

Komentáře k receptu