Pikantní křepelčí prsíčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 300 g Křepelka
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Pasta Sambal Oelek
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 193 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 186 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 52.5 mg
  • Draslík 399.9 mg
  • Vláknina 6302.5 mg
  • Vitamín A 6302.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme křepelčí maso, které opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky. Maso budeme marinovat v rybí omáčce nejméně 15 minut. Tento čas využijeme na přípravu česneku, který oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Bílé zelí rozkrojíme na čtvrtky a nakrájíme na nudličky, košťál nepoužijeme.

  • 2

    Na rozpáleném oleji zprudka osmahneme marinované křepelčí maso. Opečené maso vyjmeme z pánve.

  • 3

    Jako další v oleji osmažíme česnek s pastou sambal.

  • 4

    Po krátkém osmažení do česneku přidáme pokrájené zelí a obojí dále smažíme. Když zelí změkne, přidáme zpět do woku osmažené maso a promícháme. Ještě vše krátce prohřejeme.

Komentáře k receptu