Srnčí řízky s červeným zelím
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 608 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1165 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 781.5 mg
- Vláknina 9955 mg
- Vitamín A 9955 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z omyté srnčí kýty odkrojíme přes vlákno dva řízky, odblaníme je a lehce naklepeme. 
- 
                                2Maso opečeme na rozškvařené slanině, přidáme oloupanou, na jemno pokrájenou cibuli, osmahneme, podlijeme vodou a dusíme do měkka. 
- 
                                3Podáváme s vařenými bramborami a syrovým červeným zelím nakrájeným na nudličky, osoleným, okmínovaným. Zalí můžeme spařit horkým nálevem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        